Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Екоактивіст Артем Приходько. Фото: facebook.com/prihdkoartem

Звернення до президента щодо збільшення у 20 разів розміру штрафів за викидання сміття в не призначених для цього місцях набрало понад 25 тисяч підписів. Петицію ініціював харківський екоактивіст Артем Приходько.

Зараз за викидання сміття фізичній особі загрожує від 340 до 1360 гривень штрафу, а юридичній — максимум 1700 гривень.

«Підприємство з великим доходом може без жодних проблем найняти вантажне авто, та вивезти відходи до лісу поблизу, витративши на це навіть більшу суму від розміру штрафу, який буде на нього накладено», — зауважує Приходько.

Харківські волонтери прибирають звалище автозапчастин у Жихорському лісі. Вивезли 70 мішків сміття дві вантажівки запчастин. Фото: facebook.com/prihdkoartem

За офіційною статистикою, торік в Україні було виявлено 22,6 тисячі несанкціонованих звалищ, які займають площу 560 гектарів. 80% таких звалищ не мають господаря, тому правопорушників не лякає можливість бути притягнутими до відповідальності.

Екоактивіст пропонує збільшити штрафи для фізичних осіб за викидання відходів у неналежних місцях удвадцятеро — до 14 450 – 29 750 гривень. За викидання відходів і залишків виробництва у водойму чи біля неї штраф може становити 17-34 тисячі гривень.

Речі, виловлені в річці Уди (тече через Харківщину), на виставці в Києві. Фото: facebook.com/prihdkoartem

Штрафи для юридичних осіб пропонують збільшити у 50 разів — 68–98,6 тисячі гривень. Якщо підприємство викидає сміття у воду або в радіусі сто метрів від водойми, то штраф становитиме 136–197,2 тисячі гривень.

Прибирання Жихорського лісу. Фото: facebook.com/prihdkoartem

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button