Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Британські дослідники з’ясувати, що впливає на бажання містян їздити на роботу велосипедом. Вони проаналізували швидкість автомобілів, частку великовантажних транспортних засобів та кількість велосипедної інфраструктури, йдеться в блозі «Про мобільність».

Дослідники вивчили дані про трафік для доріг і велосипедних маршрутів. У дослідженні враховувалися відстань, ухили та вплив руху транспорту, що перетинає маршрут на розв’язках. Загалом дослідили майже 35 тисяч маршрутів на роботу для 172 тисяч пасажирів, які проживають на відстані від двох до п’яти кілометрів від роботи (найбільш комфортна відстань для поїздок на велосипеді).

За результатами дослідження, люди частіше обирали велосипед, якщо швидкість руху вздовж їхнього маршруту була нижчою за 32 кілометри на годину. Велодоріжки сприяють підвищенню якості поїздки на велосипеді, але їхня ефективність залежить від місцевих умов руху.

Крім того, пасажири менш схильні користуватись велосипедом, якщо їх маршрут на роботу перетинає дороги зі швидким і інтенсивним рухом. При цьому частка великовагових транспортних засобів на дорогах мало вплинула на бажання пасажирів їздити на велосипеді.

Читайте також: Після пандемії європейські міста лишатимуть автівкам менше місця (проєкти)

За словами авторки дослідження, докторки Сьюзан Хьюз з Університету Суррея, «зміни потрібно впроваджувати стратегічно – зменшувати швидкість та заохочувати людей їздити на велосипеді – це принесе додаткову користь для здоров’я людей від зменшення викидів вуглецю».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button