Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


На святкування Нового року в Бучі цього року виділили майже сім мільйонів гривень. Це на три мільйони більше, ніж торік. Про це стало відомо з відповіді Бучанської ради на запит руху «Чесно».

Буча навіть перевершила більшість обласних центрів, залишивши попереду лише Одесу та Запоріжжя. Але на відміну від обласних центрів, які мають значно більший бюджет, у передмісті Києва, Бучі, живе значно менше мешканців й тому в перерахунку на одного бучанця вартість новорічного декору – майже 113 гривень.

Деякі обласні центри відтермінували відповідь на звернення руху «Чесно» на 20 днів – мерії Хмельницького, Дніпра, Миколаєва, Кропивницького і традиційно Харкова.

Витрати Бучі сумарно дорівнюють витратам у дев’ятьох обласних центрах (Тернополі, Львові, Полтаві, Івано-Франківську, Черкасах, Луцьку, Чернігові, Житомирі, Сумах). Їх пояснюють збільшенням населення громади до 62 тисяч в результаті завершення процесу децентралізації.

Серед основних статей витрат: купівля ялинки – 930 тисяч гривень, ремонт, монтаж гірлянд та декорацій – майже 1,8 мільйони гривень, купівля світлодіодних фігур – 1,3 мільйони, послуги зимових атракціонів – 1,28 мільйони, організація заходів – 1,64 мільйони.

Торік Бучанська міськрада виділила майже чотири млн гривень, які передбачили на підготовку до свят, встановлення ялинки, ілюмінацію та інші заходи. І це також були рекордні витрати у порівнянні з обласними центрами.

Фото: Бучанська рада

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button