Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Lexi Anderson / Unsplash

Київський таксист Антон Корнійчук (ім’я та прізвище змінено), який п’ять років співпрацює з сервісами Uber, Bolt, Uklon, розповів про свій заробіток у новорічну ніч у матеріалі для TEXTY. Загалом він працював 12 годин і подолав за кермом 330 кілометрів.

Перелічені сервіси в Новий рік пропонували водіям промоакції та вищі тарифи. Uber платив 130 гривень за п’ять виконаних поїздок з 19:00 до 22:00, а потім ще 220 гривень за шість поїздок з 2:00 до 5:00.

Uklon з восьмої вечора підняв ціну на 40% від базового тарифу. Bolt вирішив знизити комісію 25% до 10% після десятої поїздки. Остання акція видалася Корнійчуку найменш цікавою, й він переважно возив пасажирів Uber та Uklon.

З 17:00 до 22:00 більшість пасажирів були запізнілими покупцями супермаркетів. Потім тарифи ставали «все симпатичнішими» — 215 гривень за дев’ять кілометрів, 170 за шість.

Таксист сподівався зустріти Новий рік у компанії пасажирів, однак приблизно об 11:30 світ таксі завмер, виклики припинилися. Святкова опівніч застала його на самоті на автомобільному мосту через залізничні колії біля вокзалу. «От просто повірте мені на слово — це сумно», — пише Корнійчук.

У перші хвилини нового року тарифи підстрибнули, «але все ще не були олігархічними». Вартість поїздки зросла приблизно у два з половиною рази. Вільні нічні дороги дозволяли заробляти «чистими» 200 гривень за десять хвилин.

Ближче до ранку попит на таксі шалено підскочив, машини буквально не встигали вивозити всі замовлення. Журналістка «Хмарочоса», для прикладу, о шостій ранку заплатила Bolt 560 гривень за 16 кілометрів.

Корнійчук заробив за сім годин роботи до Нового року 2100 гривень з відрахуваннями всіх комісій, а за шість годин після Нового року — 2700 гривень.

За ніч його заробіток склав 4800 гривень. З цієї суми слід відняти витрати на паливо — приблизно 600 гривень.

Найбільшу суму таксист заробив на Uber — 3268 гривень. Користування Uklon принесло йому 1270 гривень і ще 200 гривень він заробив на Bolt.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button