Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Міністерства охорони здоров’я

П’ятого січня Національна технічна група експертів з імунопрофілактики може рекомендувати бустерну дозу вакцини проти коронавірусу всім охочим. Про це заявив в інтерв’ю Українському радіо головний санлікар Ігор Кузін, повідомляє Liga.net.

Національну технічну групу експертів з імунопрофілактики при МОЗ створили навесні 2020 року. Вона складається з незалежних експертів, які надають рекомендації щодо заходів боротьби з пандемією.

За словами Кузіна, вже зараз є рішення експертної групи щодо бустерних доз для осіб віком від 60 років. Найближчим часом Міністерство охорони здоров’я видасть відповідний наказ. Бустерну дозу для цієї категорії можуть дозволити 10-15 січня.

Щодо універсального доступу до бустеру — для всіх охочих — це рішення група експертів може ухвалити п’ятого січня.

Бустерна доза збільшує термін дії сертифікату про вакцинацію на 270 днів (це не стосується категорії людей з ослабленим імунітетом, наприклад, ВІЛ-інфікованих). Проте технічно це питання наразі не врегульоване.

Нагадаємо, у жовтні група експертів рекомендувала дозволити введення третьої, бустерної дози вакцини від COVID-19 тим, кому вона треба для виїзду в інші країни. Однак наразі право на третє щеплення від COVID-19 в Україні мають три категорії людей: люди з ослабленим імунітетом, лікарі та працівники інтернатів.

Для бустерної дози використовують м-РНК-вакцини — Moderna або Pfizer, незалежно від того, якою вакциною до того щепили людину.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button