Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: afp.com

У грудні українці придбали рекордну для минулого року кількість автомобілів – 10,5 тисячі. У порівнянні з позаминулим роком грудневий ринок зріс на 7%, повідомляє Укравтопром. До речі, це найбільша кількість нових авто, що реєструвалися у грудні, починаючи з 2014 року.

Всього за минулий рік українські номери отримали 103,3 тисяч нових легкових автомобілів, що на 21% більше показника 2020 року. У 2021 році три місяці демонстрували негативну динаміку у річному обчисленні: січень (-19%), лютий (-9%), жовтень (-6%). У березні спостерігалась позитивна динаміка – +45%, квітні (+174%), травні (+43%), червні (+21%), липні (+16%), серпні (+22%), вересні (+24%), листопаді (+22%) та грудні (+7%).

За підсумками року перше місце рейтингу зайняла марка Toyota, 15232 авто якої отримали свої реєстраційні номери. Найпопулярнішою моделлю став компактний кросовер Toyota RAV-4. На другому місці Renault, продажі якої зменшились на 6% до 13475 штук. Лідером марки був Renault Duster. Третій результат у Kia – 9138 штук, найпопулярніша модель – Sportage.

Раніше ми писали, що у порівнянні з 2020 роком середня вартість легкових автівок із пробігом збільшилася на 70%. Середній бюджет українців на купівлю автомобілів становив 10,5 тисячі доларів.

При цьому частка вживаних автомобілів склала майже 86% від усіх легковиків, що вперше реєструвалися в Україні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button