Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23268 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/airportboryspil

За підсумками 2021 року Україна посіла четверте з кінця місце в Європі за обсягами скорочення авіатрафіку порівняно з допандемічним 2019 роком. Про це свідчать дані Європейської організації з безпеки аеронавігації.

Так, авіаційний трафік в Україні у 2021 році скоротився на 26%. Ще менші показники — в Албанії (скорочення авіатрафіку на 8%), Боснія і Герцеговина (-20%) та Вірменії (-22%).

Натомість найповільніше авіаційна галузь відновлюється в Ірландії, Фінляндії та Великій Британії — у цих країнах авіатрафік становить на 62% менше від допандемійних показників.

Водночас серед країн Європи Україна посідає 17 місце за обсягами авіаційного трафіку.

Найскрутнішим для авіаперевезень у Європі став 2020 рік. Кількість авіапасажирів скоротилася на 1,7 мільярда, а збитки склали 22,2 мільярда євро.

У 2021 році кількість авіапасажирів становила на 1,4-1,5 мільярда менше, ніж у 2019-му. Збитки ж склали 18,5 мільярда євро.

Водночас через скорочення авіатрафіку обсяги викидів CO2 зменшилися на 106 мільйонів тонн у порівнянні з 2019 роком.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button