Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Мережа супермаркетів «Ашан» встановила сортувальні баки в усіх великих магазинах. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Розташовані сортувальні зони на вході до магазинів. На переробку збирають скло, папір, пластик та маски з рукавичками.

У магазині, що розташований у торговому центрі «Рів Гош», їх встановили три тижні тому. За словами керівника служби безпеки магазину Максима Коломийка, супермаркет завжди сортував відходи, але вперше залучив до цього клієнтів. У середньому баки заповнюються раз-двічі в день, у вихідні дні – частіше.

У компанії розповіли, що всі категорії сміття забирають для попереднього сортування безпосередньо в магазині. Працівники ще раз перебирають його. Виділяють поліетилен, пластик, папір, скло та побутове сміття, яке йде в компактер до інших побутових відходів.

Папір, пластик, поліетилен та скло передають компанії, яка за договором ще раз переробляє певні категорії самостійно. Вона переробляє деякі відходи самостійно, щось відвозять на інші подібні підприємства.

У квітні 2021-го року компанія повністю відмовилася від первинного пластику на касах. А в магазині продають пакети, виготовлені з переробленого пластику.

Нагадаємо, «Ашан» в Києві відкрив перший автономний магазин без касирів та продавців. Маркет формату Pick up Point у новому концепті residence.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button