Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23543 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

У Франції з першого березня автовиробники мають згадувати в рекламі машин більш екологічні варіанти пересування містом, наприклад велосипедом, громадським транспортом або пішки. Про це пише видання Electrek.

Автовиробники зможуть додати в рекламу одне з тверджень на вибір: користуйтеся машиною спільно, обирайте громадський транспорт, пересувайтеся пішки або велосипедом на короткі відстані. Штраф за порушення правила може сягати 50 тисяч євро (56 тисяч доларів).

Вимога поширюється на всі види реклами на телебаченні та радіо, у пресі та інтернеті.

Нові правила – крок до переходу на екологічний транспорт. Планується, що з 2028 року у Франції заборонять рекламувати машини з викидами понад 123 г вуглекислого газу на кілометр, тобто майже всі популярні кросовери. 2040-го в країні припинять продавати автомобілі з бензиновими та дизельними двигунами.

Країна вже оголосила про заборону продажу всіх автомобілів з бензиновим та дизельним двигуном до 2040 року. У Парижі оголосили, що перенесуть цей термін на 2030 рік у місті, а також запропонували заборонити проїзд автомобілів до центру міста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button