Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Наслідки шторму 14 січня. Фото: Київзеленбуд

Штормовий вітер у Києві 14 січня виявився найсильнішим за більш як 140 років спостережень, повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Наслідки шторму 14 січня

Історичним рекордом вважають 25 м/с, зафіксовані в Києві 20 березня 1881 року. А минулої п’ятниці пориви вітру сягали рекордних 23 м/с, або 83 км/год.

Наслідки шторму 14 січня

14 січня шквали вітру вивертали з корінням сосни та тополі, зривали покрівлю з дахів і рекламні щити. Увечері на вулиці Верховинній велике дерево впало на автомобіль, затиснувши водія та пасажирку. Рятувальникам вдалося звільнити постраждалу жінку, та водій загинув. Дерево також повалило лінію електромереж, пошкодивши з десяток автівок.

Дерево, що роздавило автомобіль на вулиці Верховинній. Кадр із відео ДСНС

У низці міст України вітер зніс святкові ялинки на головних площах: у Вишневому під Києвом, в Лубнах на Полтавщині, в Білопіллі та Кролевці на Сумщині, Новосілці, Коропі, Бобровиці Чернігівської області тощо.

Повалена ялинка у Білопіллі. facebook.com/groups/bilop.talk

Сильний вітер на Київщині Укргідрометцентр прогнозує також сьогодні, 17 січня (пориви до 17-22 м/с) і завтра, 18 січня (15-20 м/с).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button