Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Дмитро Перов

Міністерство культури не надавало дозволів на будівельні роботи в приміщенні кінотеатру «Україна» на вулиці Архітектора Городецького, 5 в Києві. Про це повідомляє «Київ медіа».

В електронній базі даних відомства відсутня інформація про погодження робіт, а також відсутня інформація щодо майбутнього будівництва за вказаною адресою.

Раніше у Департаменті благоустрою КМДА повідомили, що власники будівлі кінотеатру «Україна» розпочали капітальний ремонт. Вони ніби оформили контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою.

Водночас юрист «Мапи реновації» Дмитро Перов зазначав, що біля будівлі не встановлено стенду з паспортом об’єкта. Крім того, в реєстрі містобудівних умов й обмежень немає згадки про цю будівлю.

Об’єкт приватизували у 2004 році й невдовзі власники домоглися зміни цільового призначення ділянки на «будівництво, експлуатацію та обслуговування багатофункціонального торгово-офісного комплексу з об’єктами розважального призначення, рестораном, кінотеатром, паркінгом».

«Україна» – перший київський кінотеатр із широким екраном – збудували у 1964 році. Першого жовтня 2018 року кінотеатр «Україна» припинив роботу. На візуалізаціях, які спливали в мережі, на фасаді можна помітити рекламу казино.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button