Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/save.protas

Верховний Суд 19 січня визнав недійсним договір суборенди ділянки у Протасовому Яру між компаніями «Бора» та «Дайтона Груп».

Таким чином суд відхилив касаційну скаргу, подану забудовником на попередні судові рішення. Позови подавала Київрада, яка наполягала, що договір оренди «є нікчемним правочином», бо спрямований на використання комунальної власності всупереч інтересам громади.

Фірма «Бора» була основним орендарем ділянки у Протасовому Яру площею 2,7 гектара і передала її забудовнику — «Дайтоні Груп».

«Колись Черновецький підписав (договір суборенди) самовільно і без згоди Київради. Це встановлено в рішеннях попередніх судових інстанцій. Майже три роки боротьби громади і міської влади за парк у Протасовому яру дали позитивний кінцевий результат», — прокоментував у телеграмі міський голова Віталій Кличко.

Один із лідерів руху проти забудови Протасового Яру Роман Ратушний також заявив, що це рішення є підсумком боротьби, що тривала два з половиною роки.

«Попереду парк на всій території Протасового яру, а до цього вечірка (наступні вихідні орієнтовно, повідомимо в телеграмі), розбудова громади і допомога сусідам», — написав він.

Фото: facebook.com/save.protas

Київрада перевела ділянку до території житлової та громадської забудови у 2007 році, за мерства Леоніда Черновецького.

Дніпровська компанія «Дайтона Груп», яка отримала ділянку в суборенду, планувала збудувати три 30-поверхівки ЖК Tourbillon. Продаж квартир не було розпочато.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button