Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

У Німеччині через здорожчання газу домогосподарства переходять на використання деревини для опалення, пише DW.

Німеччина серед країн Європи лідирує за площею лісів – одна третина території вкрита насадженнями. Стрімке зростання цін на нафту та газ змушує все більше німецьких домогосподарств переходити на сучасні системи опалення, що працюють на дровах.

Експерти пояснюють, що дерев’яні гранули можна виробляти з дрібних або деформованих дерев, які спеціально вирубують, щоб забезпечити ріст деревини вищої якості. Донедавна такі дерева не мали господарської цінності і залишалися гнити. У такому випадку деревина виділяє таку ж кількість CO2, як під час її спалювання для виробництва тепла.

Системи опалення, що працюють на дерев’яних гранулах, останніми роками встановили в 70 тисячах будинків по всій країні. Ця технологія дорожча за мазутні або газові нагрівачі та субсидується урядом Німеччини.

У січні 2022 року середня вартість дерев’яних гранул підскочила більш ніж у півтора рази в порівнянні з минулим роком – до 367 євро за тонну. Здорожчання пов’язане з нестачею сировини. Європа є найбільшим у світі споживачем пелетів – понад 50% закупівель всього обсягу збуту. Основні покупці – Великобританія, Німеччина, Італія, Франція.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button