Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23636 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

У «Дії» скоро з’явиться нова послуга – «єЗахист». Вона допоможе дізнатись, у яких реєстрах міститься персональна інформація кожного українця, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами міністра, вже тиждень як з’являються боти, які нібито «знають все про вас». Він переконує, що Мінцифра займається кожним таким випадком, блокує такі ресурси, а також постійно інвестує кошти, щоб державні реєстри ставали більш захищеними, а персональні дані українців зберігалися у безпеці.

За допомогою нової послуги кожен громадянин зможе дізнатися базові правила кібербезпеки, у яких реєстрах міститься його персональна інформація. Наступним кроком стане запуск послуги, яка надсилатиме українцям сповіщення, коли чиновник перевірятиме їхні дані в реєстрі. Коли саме з’являться ці послуги міністр, на жаль, не уточнив.

Сама «Дія» не зберігає персональних даних користувачів на віддалених серверах, а лише показує ту інформацію про громадянина, що вже є у державних реєстрах.

У січні на одному з «чорних» онлайн-ринків з‘явилося оголошення про продаж особистих даних двох мільйонів українців, які нібито зберігались сервісом «Дія». Хакери оцінюють базу у 15 тисяч доларів. Експерти з кібербезпеки вважають, що вибірка користувачів поки виглядає як шахрайство в даркнеті.

Олександр Федієнко, депутат Верховної Ради та заступник голови Комітету з цифрової трансформації зазначив: «Так, дійсно, певний виток інформації стався. Під підозру поки що підпадають ряд державних установ-розпорядників цієї інформації».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button