Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олівер Берг

У Німеччині 125 представників католицької церкви публічно заявили про свою приналежність до ЛГБТК-спільноти та закликали інших католиків доєднатись до ініціативи OutInChurch. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Серед тих, хто взяв участь у камінг-ауті, були католицькі священники, референти громад, викладачі та працівники церковної адміністрації. Вони вимагають від католицької церкви Німеччини припинити використовувати сексуальну орієнтацію і ґендерну ідентичність як привід для звільнення. Також вони закликають церкву відмовитися від дискредитації статей і сексуальних орієнтацій у церковному вченні.

За словами священника Бернда Мьонкебюшера, поштовх масовому камінг-ауту дала акція 2021 року, коли 185 німецьких акторок та акторів заявили, що вони геї, лесбійки, небінарні люди тощо.

За їх словами, попри те, що у 2020 році голова католицької єпархії Дрезден-Майсена закликав змінити ставлення до представників ЛГБТ і одностатевих шлюбів – по суті на місцях ніяких зрушень не сталося.

У 2020 році Папа Римський підтримав одностатеві союзи й сказав, що представники ЛГБТ-спільноти мають право на сім’ю. Проте у 2021 році у Ватикані наголосили: священники не можуть благословляти одностатеві союзи. Папа Франциск наполягає, що ця заборона — нагадування про «істинний літургійний обряд таїнства шлюбу».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button