Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Уoutube

Будівельні роботи на території кесону на Оболоні почались в 2020 році. На відео, опублікованому Сергієм Мухлиніним, видно, що основні роботи вже закінчились. Планується, що там відкриють музичний бар або ресторан.

Загальна площа нового об’єкту сягає близько 1,6 тисячі квадратних метрів. Будівля майбутнього ресторану буде двоповерховою, та матиме підвал. По зовнішній стіні споруди вже проклали сходи, якими можна піднятися на оглядовий майданчик.

Згідно інформації на інформаційному щиті, замовник будівельних робіт ТОВ «Гранада-82». Компанія належить Ігорю Тинному. За даними на 2019 рік, він був співвласником ресторану Montecchi Capuleti в Печерському районі, також йому належать ресторан «Прага» в Голосіївському районі та нічний клуб Caribbean Club в Шевченківському. Проєктувальником об’єкту стало архітектурно-конструкторське бюро «Віхарєв».

Раніше архітектори ГО «Парк Наталка» Аліса Баньковська та Олександр Горбань запропонували перетворити кесон на арт-простір. Проєкт передбачав створення вхідної групи з пандусом і різнорівневим майданчиком, місця для сидіння під перголами, які кріпляться металевими тросами до рейок, виступаючих з бетонної конструкції та головного простору, який трансформується в основну залу, де відбуватимуться виставки й інші заходи.

Кесон – огороджувальна конструкція для утворення під водою або у водонасиченому ґрунті робочого простору без води, або архітектурне заглиблення квадратної чи багатокутної форми на стелях, внутрішніх поверхнях арок і склепінь. Будівництво Київського кесону почалося в 1936 році та було засекречене. Ділянку в урочищі Наталка назвали «Титул 10». Роботи велися в декількох місцях та остаточно припинилися в 1949 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button