Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23632 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба президента

Президент Володимир Зеленський звільнив голів Дарницької, Дніпровської та Шевченківської районних державних адміністрацій. Напередодні їх звільнення схвалив уряд.

Ярослава Лагуту звільнено з посади голови Дарницької РДА, Ігоря Щербака – з посади глави Дніпровської РДА й Олега Гарягу – з посади керівника Шевченківської РДА.

Тимчасово виконувати обов’язки голови Дарницької РДА буде Микола Калашник, Дніпровської РДА – Павло Бабій, Шевченківської РДА – Олександр Поповцев. Крім того, тимчасове виконання обов’язків голови Подільської РДА покладено на Сергія Коваленка.

Вчора мер Віталій Кличко пригрозив, якщо президент ухвалить пропозицію уряду, то «суд даватиме правову оцінку порушенню закону». Він назвав таке рішення «кампанією з придушення місцевого самоврядування».

Раніше глави київських РДА призначалися і звільнялися за поданням Кабміну відповідно до пропозицій голови КМДА, яким зараз є Віталій Кличко. Проте, згідно з новою постановою уряду, відтепер їхні кандидатури пропонуватиме прем’єр-міністр.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button