Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: bucharada.gov.ua

27 січня міська рада Бучі, сателіта Києва, ухвалила зміни до Генплану, проти яких виступала частина місцевих мешканців. 28 депутатів проголосували за. Проти — лише депутатка Катерина Українцева.

У міськраді запевняють, що провели громадські обговорення та опрацювали «всі пропозиції та зауваження». Однак жителі, що виступають проти забудови, — з початком розробки змін до Генплану вони об’єдналися в ініціативну групу «Комфортна Буча» — стверджують, що більшість зауважень від громади не були прийняті. Деякі з незгодних прийшли на засідання з плакатами «Проти нового Генплану».

«Населення Бучі збільшується більш ніж в два рази! А кількість автомобілів? А шкіл з садочками? Не буде додаткових виїздів на Київ в осяжному майбутньому — все сходиться на Гостомельському колі й мості», — пише місцева мешканка Ліана Горайська.

Так, документ легітимізує забудову 5,4 гектара на розі вулиць Шевченка і Революції в лісовій Бучі. Тут планують збудувати до шести багатоповерхових будинків на 1800 нових мешканців.

Ріг вулиць Шевченка і Революції. Фото: Liana Horayska

Мешканці обурені потенційною вирубкою лісу, а крім того вважають, що це призведе до значного збільшення автомобільного потоку на Київ — забудова додасть щонайменше 300 нових автомобілів. Також звертають увагу на навантаження на комунікаційні мережі, зокрема електропостачання, «яке вже сьогодні перебуває в критичному стані».

«Критичний момент — багатоквартирна забудова в лісовій Бучі. На жаль, незважаючи на обіцянки, які були на погоджувальній комісії, ця забудова таки є. Згадана вже ділянка на розі Шевченка і Революції. Ми не знаємо, чому потрібно слухати власника ділянки, який придбав її, маючи цільове призначення під громадську забудову, і хоче перевести її під багатоквартирну. Але я думаю, депутатському корпусу слід дослухатися не до забудовника, а до громади, яка дуже чітко висловилася: ми не хочемо багатоповерхівок у лісовій Бучі», — заявила на сесії міськради 27 січня голова групи «Комфортна Буча» Яна Кавушевська.

У попередній версії проєкту змін до Генплану пропонувалося забудувати багатоквартним житлом й низку інших ділянок у лісовій Бучі. Бучанці також непокоїлися через стадіон «Ювілейний», територію навколо якого, та й частково сам стадіон, планувалося забудувати житлом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button