Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: wikimapia

На місці ринку біля станції метро «Позняки» зведуть житлову багатоповерхівку орієнтовно більше 20 поверхів. Про це пишуть «Наші гроші».

Департамент містобудування та архітектури КМДА 21 січня видав ТОВ «Міжнародний центр прав людини» нові містобудівні умови та обмеження на будівництво громадсько-житлового комплексу за адресою: 10-Б мікрорайон житлового масиву Позняки.

Забудова відбудеться на ділянці площею 0,46 га. Частина ділянки знаходиться в межах прибережно-захисної смуги озера Срібний кіл.

Цю ділянку фірма отримала в оренду у 2005 році на 15 років для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-культурного комплексу. У 2021 році оренду поновили до січня 2036 року.

За цільовим та функціональним призначенням ділянка житловій забудові не відповідає. Так, її цільове призначення – для роздрібної торгівлі та комерційних послуг, а функціональне за Генпланом – частково території житлової багатоповерхової забудови, частково території громадських будівель та споруд, частково території зелених насаджень загального користування. При чому «житлова забудова» займає менше третини ділянки.

Старі МУО були видані «Міжнародному центру прав людини» у 2017 році на будівництво торговельно-культурного комплексу, що відповідає меті оренди ділянки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button