Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23608 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ФДМ

Компанія «Український імідж» купила столичний завод «Електронмаш» за 430 мільйонів гривень. На місці найбільшого в радянські часи виробника комп’ютерів збудують житловий комплекс. Український Forbes повідомляє, що завод купив депутат Київради від «Євросолідарності» Ігор Баленко, який також хоче забудувати Совські ставки.

Завод займає три ділянки загальною площею 18 гектарів. Одна з них, на 14 гектарів, знаходиться на Окружній дорозі у Києві, неподалік станції метро «Житомирська». Дві інші – у Київській та Чернігівській областях. До складу держпідприємства також входять 32 транспортні засоби та 37 обʼєктів нерухомості.

«Основний актив заводу – це 14 га землі на Окружній дорозі», – каже керівник департаменту аналітики Concorde Capital Олександр Паращій. Він пророкує «Електронмашу» долю заводу «Більшовик». Гендиректор інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала підтверджує, що підприємство продали за ринковою ціною.

«Попри не найвигідніше місцерозташування, завод можна було продати мінімум на третину дорожче», – запевняє засновник консалтингової компанії M4U, що спеціалізується на девелопменті, Володимир Даниленко. На цій ділянці можна збудувати ЖК комфорт-класу на 3238 квартир. Вартість землі він оцінює в 600–700 мільйонів гривень.

«Український імідж» засновано у 2006 році в Києві. Компанія записана на Віолетту Глинянчук. Спільно з Валерієм Глинянчуком вона також володіє компанією «Укренергобудресурси», яка торгує нерухомістю на майданчику ProZorro.Продажі.

Водночас три джерела на ринку нерухомості, знайомих із деталями угоди, повідомили Forbes, що «Електронмаш» купив Баленко.  Проте сам депутат заперечує купівлю заводу.

«Електронмаш» створили в 1965 році на базі Київського заводу електронних обчислювальних та керуючих машин. У 1980-х роках на підприємстві працювало понад 10 тисяч осіб. В 1988-му завод випустив персональний компʼютер «Пошук». З другої половини 1990-х завод перейшов на випуск касових апаратів, обігрівачів, медичного устаткування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button