Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: skyscrapercity

Верховний суд повернув у власність громади міста Дніпро радянський довгобуд – готель «Парус». Мер міста Борис Філатов повідомив, що його готуються знести.

Він назвав недобудову «символом занепаду і застою» і «однією з найдепресивніших споруд не лише Дніпра, а й усієї країни».

За словами голови громадської ради Дніпра Геннадія Корбана, на цій території планується «створення сучасного нового міста». Зокрема, на території площею 10 гектарів побудують Unit.City Василя Хмельницького, паркінг, музеї, бізнес-школи, бізнес-інкубатор. Реалізація проєкту планується на 2023 рік.

Фото: wikipedia

На початку 1970-х років почалось будівництво 28-поверхового готелю-хмарочосу на 996 місць на набережній річки Дніпро. Ввести в експлуатацію готель планували 1979 року. З 1987 року будівельні роботи почали зупинятись, а з 1995 року зовсім припинилися.

У 2005 році хмарочос продали київській компанії «Ромбус-Приват» за 4,7 мільйони доларів. За умовами контракту, покупець повинен був добудувати готель до 2015 року. У листопаді 2021 року набуло чинності рішення Центрального апеляційного господарського суду щодо розірвання договору купівлі-продажу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button