Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 43 днів. За цей час ми опублікували 27026 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Команда експертів Євгена Клопотенка, який розробив нове меню для українських закладів освіти, проводитиме курси для кухарів шкільних їдалень. Про це пише УП. Перші навчання відбудуться цими вихідними, 5-6 лютого, в Херсонській області.

Курс охопить практичне та теоретичне навчання, також експерти планують зустрічі з представниками Держспоживслужби та місцевими відділами освіти. Наступними областями, куди приїде команда Клопотенка, стануть Полтавська, Рівненська, Львівська та Дніпропетровська.

З першого січня 2022 року в Україні розпочалася реформа шкільного харчування. До цього в освітніх закладах діяли норми від 1956 року. Оновлене меню містить 160 різноманітних страв.

Школярів перевели на більш здорове харчування, яке передбачає зменшення хлібобулочних виробів, поступову відмову від цукру та солі, а також збільшення овочів і м’яса. Другим етапом реформи має стати модернізація харчоблоків та підвищення кваліфікації шкільних кухарів.

Утім, батьки неоднозначно сприйняли нововведення. Деякі з них стверджують, що страви не всім до смаку, діти повертаються додому голодними. Також у соцмережах досі публікують фотографії їжі з їдалень, яка не відповідає новому меню та цінам.

Проте експерти стверджують, що проблема не в меню Клопотенка, а в його реалізації на місцях. Наприклад, за словами виховательки дитсадка, продукти привозять гіршої якості, ніж вони мають бути за документами.

Читайте також: Українські кухарі спробували приготувати страви нового шкільного меню — й лишилися розчаровані

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button