Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Більшість українців не сприймають ліс як економічний ресурс і вважають врахування його екологічних функцій найбільш актуальною проблемою. Про це йдеться в опитуванні, проведеному Info Sapiens на замовлення WWF Україна, пише НВ.

Згідно з ним, 51% українців першочергово вважають ліс місцем відпочинку для себе, 36% – домівкою дикої природи, і лише 12% – економічним ресурсом.

Переважна більшість українців – 83%, вважають, що врахування екологічних функцій лісів, наприклад, збереження дикої природи, є найбільш актуальною потребою. Лише 10% впевнені, що пріоритет необхідно надати використанню економічного ресурсу лісу, як то збільшенню обсягів лісозаготівлі.

Найбільше українці цінують в лісі, зокрема постачання чистого повітря та чистої води, можливість насолодитися красою природи, забезпечення грибами та ягодами, притулок для диких тварин і рослин, місця відпочинку та регулювання клімату. Забезпечення деревиною і папером вважають найціннішою послугою лісу 11% українців.

Переважна більшість (86% українців) вважають вирубку однією з трьох головних загроз для лісів поруч з засміченням лісу (53% респондентів) та лісовими пожежами (51% респондентів).

У результаті переважна більшість з опитаних українців стурбована проблемами лісів. І дві третини з них готові долучатися до вирішення цих проблем, наприклад, висаджуючи ліси, прибираючи сміття, створюючи заповідні території. Респонденти вважають, що влада має зупинити суцільні рубки лісів, займатись збереженням рідкісних видів дерев та збільшенням площі заповідних лісів. При тому жителі великих міст вважають питання збереження видів та заповідання найбільш актуальними.

Дослідження проводилося у рамках Omnibus у листопаді 2021 року — щомісячного загальнонаціонального опитування методом особистих інтерв’ю. Опитування проводиться в усіх регіонах України. Загалом було опитано 1000 респондентів.

Читайте також: IKEA продовжує купувати деревину, незаконно вирубану в Карпатах 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button