Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Поетка та перекладачка Елла Євтушенко виставила майстерклас з перекладу, бонусом до якого іде ця книга. Лот продано за 500 гривень. Фото: facebook.com/ellayevtushenko

Близько 40 письменників, журналістів, митців і видавців виставили свої лоти — книжки, ілюстрації, консультації, майстеркласи, екскурсії та навіть випічку — на благодійний аукціон Читомо.

Кошти підуть на потреби редакції Читомо — медіа, яке 13-ий рік інформує українців про книги України та світу. Наразі зібрано 130 тисяч гривень із 200 тисяч запланованих. До кінця аукціону лишилося два дні — він триває до 10 лютого.

Колаж, зроблений дитячою письменницею Оксаною Лущевською. Фото: facebook.com/oksana.lushchevska

Ідея благодійного аукціону з’явилася у команди Читомо торік, у розпал пандемійної кризи. Тоді вдалося зібрати 180 тисяч гривень, що дало змогу покрити понад два місяці витрат на гонорари авторам та редакції, супровід сайту тощо.

Сливовий пиріг літературної критикині Оксани Щур продано на 550 гривень. Фото: facebook.com/oksana.schur

Цьогоріч серед учасників благодійного аукціону — Юрій Андрухович, Олександр Ірванець, Любко Дереш, Андрій Бондар, Мирослав Маринович, Тамара Гундорова та інші.

Лоти, виставлені на підтримку Читомо, можна побачити за хештегами #благодійнийаукціонЧитомо та #підтримайчитомо.

Перекладач Павло Швед виставив на аукціон три перекладені ним книги

Також Читомо можна підтримати напряму:

  • на сайті chytomo.com через кнопку «Підтримати проєкт»;
  • долучившись до спільноти на Patreon — patreon.com/chytomo;
  • банківським платежем (Громадська організація «Культурно-видавничий проект «Читомо»», АТ КБ «Приватбанк», р/р: UA043052990000026008045020664, ЄДРПОУ: 41665276. Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога)
  • переказом на картку (Приват: 4149439015239134, Mono: 5375414122544967).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button