Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із відео, опублікованого 30 листопада 2021 року

Прокуратура Німеччини розслідує дії чеського мільйонера Радіма Пассера, який розігнався до 417 км/год на автобані між Берліном і Ганновером, повідомляє MDR.

58-річний чоловік тестував спорткар Bugatti Chiron у липні 2021 року й виклав на YouTube два відеозаписи, де зафіксовано швидкість 414 км/год та 417 км/год. Він був вдягнений у гоночний костюм, поряд сидів пасажир. За словами мільйонера, компанія Bugatti привітала його з побиттям рекорду швидкості на громадському автошляху. Після завершення він із командою провів спільну молитву, дякуючи Богу за захист і допомогу в бізнесі.

Пассер запевнив, що поїздка відбулася в неділю о п’ятій ранку, ділянка дороги була прямою, поодинокі автівки трималися правої смуги, видимість добра, а гальма Bugatti дозволяють повністю зупинитися за дев’ять секунд з гальмівним шляхом 500 метрів.

Мільйонер також повідомив, що вже тестував таким чином Porsche 911 Turbo, Lamborghini Aventador та Bentley Flying Spur.

Кадр із відео, опублікованого 9 січня 2022

У Німеччині немає обмеження швидкості на автобані. Однак як зауважує MDR, законодавство передбачає кримінальну відповідальність за недоцільну швидкість і ризиковану манеру керування. Тож Пассеру загрожує два роки в’язниці або чималий штраф.

Міністр транспорту Німеччини Фолькер Віссінг зауважив, що хоч швидкість на автобані й необмежена, водій мусить контролювати автомобіль.

Низка політиків уже висунула пропозицію запровадити обмеження швидкості.

Статки Пассера оцінюються в 246 мільйонів євро, він заробляє на забудові у Празі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button