Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23518 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: novyny.live

Київ посів третє місце в рейтингу міст із найбільшими заторами, про це йдеться у дослідженні сервісу TomTom. Загалом на стояння у заторах кияни витратили 229 годин або 9,5 днів за рік.

Найбільш завантажений трафік зафіксовано о восьмій ранку та шостій вечора. У час пік кияни проводять в дорозі майже вдвічі більше часу, ніж за відсутності заторів.

Середня затримка у 2021 році склала 56%, що на 5% більше, ніж минулого року. У середньому містяни проводять в заторах 128 годин на рік, тобто трохи більше п’яти днів. У 2021 році в Києві спостерігалося помітне зростання завантаженості доріг. Дані показують, що середній час у дорозі збільшився на три хвилини в день.

Рівень перевантаженості 56% означає, що в середньому поїздка на авто триває на 56% довше, ніж за порожніх доріг. Це означає, що 30-хвилинна подорож триватиме на 17 хвилин більше.

У 2020 році Київ посідав сьоме місце з середньою затримкою у 51%. Така затримка означає, що годинна поїздка забере півтори години.

Загалом сервіс дослідив 404 міста. У 2021 році у 70 з них рівень завантаженості перевищив контрольні показники 2019 року. Це говорить про те, що трафік майже повернувся на доковідний рівень.

В цілому минулого року затори були на 10% нижчі порівняно з 2019 роком, особливо у години пік — на 19%. У 283 містах середні затори були нижчими, ніж у 2019 році, однак у багатьох інших спостерігалися різкі коливання трафіку протягом року: від екстремально низьких під час обмежень на поїздки до екстремально високих після зняття обмежень.

У компанії роблять висновок –  щоб суттєво поліпшити трафік на дорогах, необхідно змінити пріоритет видів транспорту: поїздки велосипедом та громадським транспортом мають бути популярнішими.

Також трафік виріс у великих містах України – Одесі (51%), Харкові (46%), Дніпрі (40%).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button