Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Знесення павільйону 19 на ВДНГ третього лютого. Фото: facebook.com/alyona.zlobina

Третього лютого «Експоцентр України» оголосив тендер на першу чергу будівництва Президентського університету, що передбачає «реконструкцію» павільйонів №17 та 19.

У той самий день почалося знесення павільйону №19. Тендер на руйнування провели у грудні, його виграла фірма «Альтіс-Констракшн» Олександра Глімбовського, якій заплатять 1,2 мільйона гривень.

«Реконструкція», за словами архітектора проєкту університету Віталія Молочка, передбачає, що від модерністської будівлі залишиться лише частина фундаментів. Доля павільйону №17 поки що не зовсім зрозуміла, але архітектор повідомляв, що будівля «задіяна в інтеграції з університетом». Можливо, цей павільйон «реконструюють» так само, як і 19-й.

Крім «реконструкції» двох павільйонів у тендері з очікуваною вартістю 380 мільйонів гривень ідеться про нове будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейнами та реконструкцію ставка біля будівлі №37. Завершити роботи заплановано до кінця цього року. Наші гроші прогнозують, що тендер розіграють фірми «Альтіс-Констракшн» та «Текком».

При цьому в Prozorro немає жодних даних про тендер на виготовлення проєкту, за яким мало б вестися будівництво, зауважують Наші гроші.

Ескізи у листопаді 2021 року замовили у фірми «Капітел Стоун» за 20 тисяч гривень. За словами Молочка, проєкт планують презентувати громадськості наприкінці лютого.

Спілка архітекторів розкритикувала те, що проєкт Президентського університету розробляють без архітектурного конкурсу, і висловила обурення знесенням павільйону 19.

Президентський університет будуватимуть на 16 гектарах території ВДНГ. У зону забудови потрапляє також павільйон 13, збудований в 1967 році, під яким є макет вугільної шахти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button