Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: StoneCycling 

У Пекельній Кухні, районі Мангеттена, Нью-Йорк, спорудили житловий будинок, цеглу для якого виготовили з будівельного сміття та старої сантехніки.

Проєкт The West розробило нідерландське архітектурне бюро Concrete, а екоцеглу виробила компанія StoneCycling, так само з Нідерландів.

Цегла містить 60% перероблених відходів, зокрема унітазів та іншої керамічної сантехніки. Колір і текстура цегли варіюються відповідно до використаної сировини. Сорт цегли, з якого будували The West, вкрито глазур’ю з переробленого скла, завдяки якій поверхня виблискує.

У перспективі компанія хоче довести частку сміття до 100%. У виробництві використовують місцеві відходи, тобто зібрані в Нідерландах.

Виробництво такої цегли споживає на 25% енергії менше за виробництвом звичайної цегли. StoneCycling визнає, що в порівнянні з будівництвом із дерева, переробка сміття на будматеріали вимагає чимало енергії. Однак у компанії зазначають, що дерев’яна архітектура зрештою потребує більше догляду.

Для виготовлення своїх продуктів використовують схему компенсації палива — це означає, що вуглецевий слід виробництва відшкодовують висадженням відповідної кількості дерев. Це далеко не ідеальне рішення, зауважують StoneCycling, але наразі одне з оптимальних.

Цеглою виклали нижній об’єм будівлі — перші сім поверхів, які резонують з індустріальною архітектурою Пекельної Кухні. Для The West використали 42 варіанти цегли різної форми та розміру.

Верхня частина будівлі виконана в іншому, сучаснішому, стилі — це засклені тераси різних пропорцій.

На одній зі стін холу будинку цеглою виклали повідомлення, зашифроване азбукою Морзе: «Цей район гарячий, як пекло. Пекло — це круто. Це і є Пекельна Кухня».

У The West — 219 квартир. Вартість студії починається від 765 тисяч доларів.

За матеріалами: StoneCycling, Concrete, The West

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button