Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Житомирської міськради

Завдяки новій теплоелектростанції на біопаливі Житомиру вдалося зекономити 37 мільйонів гривень лише за січень. Про це заявив міський голова Сергій Сухомлин.

ТЕЦ, що працює на трісці, збудували на базі районної котельні та відкрили 18 листопада. Об’єкт фінансував уряд Швейцарії, надавши приблизно 300 мільйонів гривень, і ще 100 мільйонів взяли з місцевого бюджету.

«Це тільки одна ТЕЦ. Декілька — забезпечать нам відхід від газу приблизно на 80%. Друга ТЕЦ вже будується. На третю контракт з австрійською компанією вже підписано. По четвертій — проводиться конкурс», — повідомив Сухомлин.

Нова ТЕЦ встановлено може виробляти й тепло, й електроенергію. Її потужність — 1,2 МВт електричної та 7,1 МВт теплової енергії. Станція забезпечує теплом 18 тисяч жителів у 73 багатоквартирних будинках.

До 2025 року Житомир планує замінити 90% газу для опалення на біогаз. Місто бере приклад з литовського Каунаса, де 95% тепла у квартирах мешканців виробляють саме такі ТЕЦ на біопаливі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button