Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ЛУН

Столична прокуратура звинуватила колишнього керівника забудовника ЖК White Lines у самовільному захопленні ділянки, що належить держпідприємству «Національний центр Олександра Довженка».

За даними столичної прокуратури, 2017 року колишній директор компанії уклав договір про оренду двох земельних ділянок на Васильківській. Згодом керівник компанії, не маючи будь-яких дозвільних документів, незаконно зайняв частину сусідньої земельної ділянки державної форми власності, яка належить центру Довженка. Після цього підозрюваний продовжив зведення житлового комплексу на цій ділянці, чим заподіяв шкоду місту на 1,7 мільйони гривень. Внаслідок цього було заблоковано вхід до бомбосховища.

Водночас у компанії A Development, яка займалась ЖК White Lines, заявляють про досягнення домовленостей з центром кілька років тому, пише портал «Нерухомі».

«Ми підтвердили свою готовність інвестувати у відновлення цього культурного простору, а саме виконати реконструкцію лобі та фасадів центру, здійснити благоустрій Голосіївської площі», – повідомили представники девелопера.

Крім того, окремою угодою підтверджувалась надбудова мостової конструкції над бомбосховищем, яка дозволить зберегти єдину візуальну лінію фасаду між будівлею держпідприємства та ЖК. У компанії стверджують, що центр направив угоду разом із проєктом ще наприкінці 2020 року, але Міністерство культури так ЇЇ і не розглянуло.

ЖК White Lines – житловий комплекс класу бізнес за адресою вулиця Васильківська, 1 у Голосіївському районі. ЖК складається з трьох 24-поверхових будинків, об’єднаних загальною стилобатною частиною, де відкриють торговий центр. На даху стилобату створять парк, площею з дитячим ігровим майданчиком, спортмайданчиком та місцем для відпочинку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button