Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Франція та Фінляндія спростили правила в’їзду на свою територію для вакцинованих мандрівників. Країни скасували обов’язковий негативний тест за умови повного курсу вакцинації від коронавірусу.

Нові правила перетину кордону Фінляндії запрацювали з 15 лютого, Франції – з 12-го.

Згідно з новими умовами перетину кордону Франції, необхідно показати ковід-сертифікат про повний курс щеплення, заповнити заяву про відсутність симптомів ковіду та/або про відсутність контактів з особами, що захворіли. Цикл вакцинації вважається дійсним, якщо з моменту останньої дози вакцини минуло не більше дев’яти місяців. В іншому випадку вимагається бустерна доза вакцин Pfizer або Moderna.

Україна наразі віднесена до «помаранчевої зони». Тому невакциновані громадяни можуть в’їхати до Франції лише за наявності документу, що підтверджує необхідність в’їзду, а також ПЛР або антиген-тесту, зробленого не більше ніж за 48 годин та десятиденна ізоляція.

Франція приймає цифрові сертифікати в «Дія», а також паперові свідоцтва вакцинації, що видані сімейним лікарем.

З 15 лютого у громадян, які в’їжджають до Фінляндії з-за меж Євросоюзу або країн Шенгенської угоди, не вимагатимуть негативний ПЛР-тест на коронавірус за наявності сертифіката про повну вакцинацію або свідоцтва про одужання від коронавірусу протягом останніх шести місяців.

Нещодавно про скасування тесту для вакцинованих повідомили Греція та Португалія.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button