Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ангеліна Карякіна, facebook.com/angelina.kariakina

Близько восьмої ранку ракета влучила у житловий будинок на вулиці Лобановського, 6а, біля Севастопольської площі. Неподалік також розташовано аеропорт «Київ» (Жуляни). Аварійно-рятувальні служби слідують туди, повідомляє міський голова Віталій Кличко.

80 мешканців евакуювали, є загроза обвалу будинку. ДСНС поввідомляла, що за попередніми даними загиблих немає. Травмовано шестеро людей.

Фото: КМДА

«Дякувати богу, що ми були між несучими стінами, тільки це нас врятувало. На місці дитячої кімнати залишилась просто дірка» — розповідає Суспільному жителька квартири на 21 поверсі, в яку потрапив снаряд.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував відео потрапляння снаряду.

Фото: Ангеліна Карякіна, facebook.com/angelina.kariakina

Цілу ніч у Києві та біля найближчих пунктів тривали бої, працювала протиповітряна оборона. За словами мера, російські військові намагалися прорватися з боку Гостомеля та Житомира, однак агресори знешкоджені. Зараз у місті діють диверсійні групи.

«Російських військ у столиці немає», — запевнив Кличко.

Станом на шосту ранку внаслідок війни в Києві 35 людей поранено, зокрема двоє дітей.

Мер зазначив, що в Києві облаштовують блокпости, тож пересування містом буде обмежено й ускладнено.

Вночі бої тривали на проспекті Перемоги біля метро «Берестейська». Зрештою там було знищено два ворожі автомобілі, дві вантажівки з боєкомплектом і танк, повідомляє телеграм-канал Держспецзв’язку.

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що Збройні сили під час тривалих боїв цієї ночі відбили Київську ГЕС у російських окупантів. Станція повністю під контролем і працює в штатному режимі.

У Василькові з вечора тривав ракетний обстріл військових частин і висадка російського десанту. Зараз, за словами міської голови Наталії Баласинович. Українська армія контролює місто, ЗСУ відбили атаки на аеродром.

«Найстрашніше було на нашій центральній вулиці Декабристів, це були запеклі бої, вся вулиця палала», — зазначила Баласинович.

Станом на ранок 26 лютого ситуація в Києві контрольована на 100%. Тривають локальні бої, українська армія тримає оборону, заявив радник голови ОП Михайло Подоляк. За його даними, російська армія вже втратила понад 3500 військових, понад 200 — в полоні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button