Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Бо Амструп / Ritzau Scanpix

Повітряна атака російських військ стала причиною спалення одного із найбільших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія».

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на два поінформованих джерела на підприємстві «Антонов». Інформацію також підтвердив міський голова міста Буча.

Сайт Flight Radar, за допомогою якого можна моніторити переміщення повітряних суден, підтверджує, що після 5 лютого «Мрія» знаходились у аеропорту Гостомеля і нікуди не вилітала.

П’ять вантажних суден АН-124-100 «Руслан», менших за «Мрію», вивезли з аеродрому. Зараз вони знаходяться за межами України і можуть брати участь у логістиці з доставки озброєння від західних партнерів. Дані Flight Radar також свідчать, що «Руслани» знаходяться за межами України.

Літак «Мрія», який знаходився на території аеропорту на стоянці. Джерела журналістів з Радіо Свобода надали як підтвердження фотографію знищеного ангару, в якому перебувала «Мрія». «Після 5-го авіанальоту розбомбили «Мрію» повністю. Це трапилось в перший день (24 лютого). Обстрілювали з вертольотів».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button