Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23618 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Площа Свободи в Харкові після вибуху

Вранці 1 березня на площі Свободи в Харкові пролунав потужний вибух. У найбільшу площу Харкова, недалеко від будівлі обладміністрації, потрапила ракета. Місто також обстріляли з градів. На момент авіаудару на площі перебувало багато людей і авто. Там також розташовувався намет волонтерів, які збирали допомогу армії. Як повідомляють у Харківській міській раді, наразі рятувальники витягують людей з-під завалів.

«Ніхто у місті Харкові і в страшному сні не міг подумати, що російські війська стрілятимуть у мирних жителів, у їхні будинки. Те, що я бачу на власні очі, – злочин перед усім світом», – заявив мер міста Ігор Терехов.

Внаслідок обстрілу будівлі Харківської ОДА постраждало 6 осіб, з них 1 дитина. ДСНС України говорить також про можливі  влучання в будівлю Харківської ОДА, оперного театру, філармонії та частину житлового масиву (переважно 4-5 поверхові житлові будинки).

Нагадаємо, що 28 лютого житлові масиви Харкова обстріляли з артилерії. Дев’ять людей загинули, 37 зазнали поранень. Майже 90 житлових будинків постраждали. Також була пошкоджена підстанція АТ «Харківобленерго». У частині будинків Слобідського, Немишлянського та Індустріального району тимчасово припинене електро- та водопостачання.

«Зараз почали підривати наші підстанції. Частина районів залишилася без електроенергії, відповідно, виникають проблеми з водопостачанням та теплом», – повідомив міський голова. Він наголосив, що комунальні служби роблять все можливе, щоб відновити пошкоджені об’єкти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button