Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Четвертого березня приблизно з першої години ночі почався обстріл майданчика Запорізької АЕС військовими силами Російської Федерації, внаслідок чого виникли пожежі на території ЗАЕС, розповідають у Державній інспекції ядерного регулювання України.

Близько 1:30 в корпусі зайнялася пожежа. Рятувальники не змогли почати гасіння пожежі: російські військові впритул гатили по території станції.

Близько четвертої години ночі в Енергоатомі заявили, що ядерна безпека станції все ж порушена, повідомляло Суспільне. Президент Зеленський закликав Європу відреагувати на обстріли ЗАЕС з боку російських військ. Він провів розмови з очільником США та прем’єром Британії.

Пізніше російські військові припинили обстріли, внаслідок боїв є поранені, однак вивезти їх до лікарні «немає можливості». Близько 5:20 рятувальників допустили до гасіння пожежі в учбово-тренувальний корпус.

Після обстрілів енергоблоки ЗАЕС зберігають цілісність, ушкодження оббудови реакторного відділення енергоблока №1 не впливають на безпеку енергоблока.

Системи та елементи, важливі для безпеки АЕС, знаходяться в працездатному стані.

Змін радіаційного стану на поточний час не зафіксовано.

Активовано Інформаційно-кризовий штаб Держатомрегулювання. Фахівці Держатомрегулювання та ДНТЦ ЯРБ підтримують зв’язок з керівництвом Запорізької АЕС.

Стан енергоблоків:

  • Енергоблок № 1: планово-попереджувальний ремонт.
  • Енергоблоки №№ 2, 3: відключені від мережі та переведено в безпечний стан.
  • Енергоблок № 4: у роботі, електрична потужність 690 МВт.
  • Енергоблоки № 5, 6: переведені в безпечний стан.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button