Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Україні бізнес та працівників звільнять від частини податків. Про це Володимир Зеленський заявив у відеозверненні зранку сьомого березня.

ФОПи першої та другої групи повністю звільняються від сплати Єдиного соціального внеску. Підприємства та ФОПи третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, яких призвали до Збройних Сил України та інших захисних формувань, зокрема до тероборони.

Також бізнес звільняють від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної та комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії. Відтерміновується сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити.

Соціальний пакет допомоги діятиме під час воєнного стану та принаймні рік після його завершення. Зеленський зазначив, що це лише перша частина великого пакету допомоги.

За словами Зеленського, це тільки перша частина великого пакету урядової підтримки.

«Усі керівники центральної влади мають чітке завдання: розробити таку систему дій, щоб відновлення України було швидким. Та орієнтувалося на людей», — президент.

З сьомого березня в Україні запрацювала оновлена програма «єПідтримка» — кожен найманий працівник і ФОП, який через війну втратив роботу, зможе отримати 6,5 тисяч гривень допомоги. Програма працюватиме через додаток «Дія» за аналогією з виплатами за вакцинацію.

За результатами опитування «Європейської бізнес-асоціації», попри повномасштабну війну, лише 1% компаній в Україні планує закривати свій бізнес. 17% компаній повідомили, що працюють у повному обсязі, 16% — що обмежили географію своєї діяльності, а 19% — що були змушені закрити частину офісів/торгових точок/відділень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button