Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23415 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: АР

На Київщині біля низки населених пунктів тривають бої з російськими окупантами. Найбільш небезпечними наразі є чотири напрямки, повідомив очільник Київської ОДА Олексій Кулеба.

За його словами, станом на сьогодні, найбільш небезпечними напрямками є Житомирська траса, Буча-Ірпінь, Гостомель, Макаров та північ Вишгородського району. Тривають бої на території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад Броварського району. В усіх районах області йде боротьба з диверсійними групами.

У Бучанському районі (Макарів, Ірпінь, Гостомель) вночі велися бої. Окупанти розташували техніку вздовж Немішаєвської громади, Михайлівської Рубіжівки та Бучі. Вони обстрілюють житлові будинки та цивільне населення, а також заважають евакуації.

У Бориспільському районі комунальні служби та об’єкти інфраструктури працюють у штатному режимі. Укріплюються кордони району та блокпости на дорогах, за ніч у районі було декілька повітряних тривог. По селу Бишів Фастівського району о п’ятій ранку здійснили авіаудар, зруйнували будівлю аптеки. На ділянці автодороги Бишів-Лишня зруйнована електроопора. Світло відновили по резервній лінії, крім центральної частини села. Потерпілих немає.

Північ Вишгородського району залишається окупованим – Поліська, Димерська, Іванківська громади на межі гуманітарної катастрофи. До району надходить гуманітарна допомога, але російські війська заважають допомозі. Зранку з Димерського напряму вивели близько 500 людей.

У Броварському районі зафіксували пересування ворожої техніки. У селах Мокрець та Заворичі, Калитянської громади, відсутні зв’язок та електропостачання. Вчора звідти евакуювали 12 цивільних людей.

У селі Русанів є зруйновані приватні житлові будинки. Наразі там відновили газопостачання., електро- та водопостачання, опалення та зв’язок – відсутні. У селі Перемога частково зруйнували храм, будинок священника та стаціонарний будинок для одиноких людей. Триває евакуація мешканців.

В Обухівському районі відновлюють інфраструктуру, укріплюють блокпости. Авіаударів не фіксували.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button