Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Kilian Karger / Unsplash

З початку вторгнення Росія здійснила напади на чотири об’єкти ядерної енергетики України, повідомляє Енергоатом.

  1. 24 лютого російські військові окупували територію зони відчуження та захопили промисловий майданчик Чорнобильської АЕС. Персонал перебуває в заручниках, працюючи без відпочинку, їжі та ліків.
  2. У ніч проти 4 березня окупанти вторглися на промисловий майданчик Запорізької АЕС, на якому розміщено сім ядерних установок. Також обстріляли будівлю станції. Зараз на території ЗАЕС розташовано близько 50 одиниць важкої техніки, боєприпаси, вибухівка та щонайменше 400 терористів.
  3. У Харкові внаслідок обстрілів руйнувань зазнала будівля обласного Онкологічного диспансеру, де є високоактивні джерела іонізуючого випромінювання.
  4. Так само в Харкові під артилерійські обстріли потрапила дослідницька ядерна установка «Джерело нейтронів», в яку завантажено 37 ядерних паливних елементів.

«Такі дії ворога мають бути кваліфіковані, як акти ядерного тероризму», — заявляють в Енергоатомі, попереджаючи про ризик «ядерної катастрофи глобального масштабу».

Сьогодні, 7 березня окупанти завезли на Запорізьку атомну станцію 14 журналістів-пропагандистів. В Енергоатомі вважають, що зніматимуть матеріал про те, що росіяни забезпечили безпеку на ЗАЕС.

Перед штурмом АЕС загарбники намагалися домовитися з владою Енергодара, переконуючи, що їм достатньо тільки ввійти в місто, сфотографуватися на тлі ЗАЕС і надіслати звіт своєму керівництву.

У Чорнобильську зону загарбники завезли гуманітарну допомогу для створення «картинки для ЗМІ», повідомили в Держатомрегулюванні. Персонал ЧАЕС категорично відмовився від такої «допомоги». Тож росіяни вирішили переодягнути своїх військових у форму концерну NOVARKA та зняли сюжет, попри те, що персонал NOVARKA завершив свою роботу в зоні відчуження ще у вересні 2020 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button