Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23618 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Евакуація з Ірпеня. Фото: ДСНС України

З Ірпеня на Київщині продовжують евакуювати цивільних. Єдиний шлях виходу з міста до траси на Київ — через переправу під зруйнованим мостом. Люди кажуть, що в черзі доводиться стояти по три години, повідомляє Суспільне.

З 9:30 людей вивозять із Сум до Полтави. Перша колона з іноземними студентами налічувала приблизно 20 автобусів, вона вже доїхала до Полтавщини, о 13:00 мала рушити друга — 35 автобусів. У цей час російські військові почали стріляти у напрямку траси, автобуси з людьми тимчасово не пропускали через небезпеку. Зараз рух колони відновився, ситуація на трасі спокійна.

Евакуація з Сум. Кадр із відео ДСНС

Евакуація з Сум. Кадр із відео ДСНС

До Маріуполя рушила колона з гуманітарним вантажем та 30 автобусами, які мають евакуювати з міста цивільних, повідомила віце-прем’єрка Ірина Верещук. Водночас є інформація, що росіяни вранці пішли в наступ саме з боку зеленого коридору.

«Спеціально для евакуації мирних мешканців Маріуполя по єдиному маршруту оборонцями міста було вжито ряд заходів: розчищення дороги від мін, знято інженерні загородження та інше. Просто зараз, не випускаючи маріупольців з міста, ворог розпочав атаку на Маріуполь саме в цьому напрямку», — повідомив полк Азов.

Як доказ Азов наводить відео, зняте з безпілотника о 10:30, де видно колони російської техніки вздовж Мелекінської траси, якою мала рухатися евакуаційна колона.

Маріуполь зараз

Через блокаду гуманітарна ситуація в Маріуполі катастрофічна, багато днів жителі перебувають без їжі, води, світла, зв’язку. Люди розводять багаття у дворах. Від зневоднення померла шестирічна дівчинка Тетяна, яка була під завалами будинку, її мати загинула.

Маріуполь зараз

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button