Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Макс Левін

На Київщині найбільш небезпечними напрямками залишаються Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Макарів та північ Вишгородського району. Про це повідомив голова Київської обласної держадміністрації Олексій Кулеба.

Зараз ведуться бої на території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад Броварського району. В усіх районах Київщини йде боротьба з диверсійними групами.

Окупанти продовжують накопичувати війська та техніку, обстрілюють житлові масиви та критичну інфраструктуру.

Яка ситуація в районах?

Білоцерківський район. Обстрілів не зафіксовано. Комунальні служби працюють у посиленому режимі. Населені пункти забезпечено постачанням електроенергії, газу та води. Активізувався волонтерський рух для надання допомоги військовим та населенню. Проводиться організація надання гуманітарної допомоги. Продовжується робота з формувань екіпажів для доставки вантажів та евакуації населення.

Бориспільський район. У районі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна. Сили оборони – у підвищеній боєготовності. Планується підвищення рівня бойових навичок. Постійно забезпечується вирішення гуманітарних питань.

Бучанський район. Уночі бої в Ірпені, Макарові та Бородянці. Артилерійські обстріли. Ведеться вогонь по житлових будинках та цивільному населенню. Відсутнє газопостачання в Ірпені та Коцюбинському. Зараз у районі готуються до продовження евакуації людей та доставки гуманітарної допомоги.

Броварський район. Зафіксовано пересування ворожої техніки населеними пунктами Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад. Ситуація в даній частині району залишається дуже напруженою. У населених пунктах Калитянської громади, а саме в Мокреці та Заворичах, відсутній зв’язок. Електропостачання частково відновлене.

Вишгородський район. Ніч пройшла відносно спокійно. Північ району залишається окупованою ворогом. Поліська, Димерська, Іванківська громади – на межі гуманітарної катастрофи. У ночі відбувся обстріл в районі с. Лютіж.

Обухівський район. Йдуть роботи з відновлення інфраструктури та надання необхідної допомоги населенню. Авіаударів не зафіксовано. Укріплюються блокпости.

Фастівський район. Ситуація стабільна та контрольована. Фастівська міська рада приймає біженців та надає допомогу в їх розміщенні.

Всіх вихованців та законних представників обласних та місцевих центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та дитячих будинків Київщини евакуйовано в безпечні місця. Сьогодні, десятого березня, планується проведення евакуація населення через гуманітарні коридори з Бучі, Ірпіня, Гостомеля та Бородянки. Гуманітарна допомога направляться у всі сім районів Київщини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button