Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Оператор газотранспортних систем України повідомив про спроби російський військових та озброєних угруповань так званої ЛНР потрапити на територію компресорних станцій у Новопскові на Луганщині та Куп’янську Харківщини. Вони намагаються здійснити втручання в роботу об’єктів ГТС.

Компанія пояснює, що втручання в технологічні процеси роботи ГТС створює значні ризики для безпеки безперервного транспортування газу споживачам в Україні та Європі, і може призвести до технологічної катастрофи в регіоні.

Оператор вимагає, щоб військові та озброєні угрупування покинули території компресорних станцій та припинили будь-які спроби впливати на роботу ГТС.

За даними на дев’яте березня, ціна на газ у Європі під час біржових торгів опустилася нижче за 1700 доларів за тисячу кубометрів вперше з четвертого березня.

До кінця 2022 року Європейський Союз планує скоротити постачання російського газу на дві третини, а замість російського палива імпортувати скраплений газ із Катару та США. Наразі Євросоюз імпортує 90% необхідного йому газу, 45% із них поставляється з РФ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button