Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Держспецзв’язку

Компанія Meta запровадила тимчасові послаблення політики щодо мови ворожнечі — відтепер користувачам Facebook та Instagram у деяких країнах буде дозволено різко висловлюватися щодо російських загарбників.

«Через вторгнення Росії в Україну ми зробили тимчасові послаблення для політичних висловлювань, які зазвичай розглядаються як такі, що порушують наші правила. Зокрема, заклики до насильства, наприклад, “Смерть російським окупантам”. Однак заклики до насильства щодо мирних росіян не дозволятимемо», — цитує The Guardian заяву Meta.

Дозволено також закликати до смерті Володимира Путіна та Олександра Лукашенка, однак, без конкретних вказівок, наприклад, на місце та спосіб смерті.

У листі до модераторів йдеться також, що мова ворожнечі дозволяється до російських військових, але не до полонених. Об’єктом ненависті також можуть бути росіяни, але тільки в контексті військового вторгнення. Також тимчасово дозволяється вихваляти ультраправий батальйон «Азов», що раніше було заборонено, — лише у контексті захисту України від російського вторгнення.

Послаблення в політиці соцмереж стосуються України, Росії, Польщі, Вірменії, Азербайджану, Естонії, Грузії, Угорщини, Латвії, Литви, Румунії та Словаччини.

Російське посольство в США вимагає від Вашингтона «зупинити екстремістську діяльність Meta та притягнути злочинців до відповідальності».

Минулого тижня Росія заблокувала доступ до Facebook і Twitter на своїй території.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button