Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Наприкінці лютого Європейський Союз вирішив повністю закрити повітряний простір для всіх російських літаків. Наразі росіяни використовують Сербію як таємний маршрут для відвідування курортів та міст Європи, пише Вloomberg.

За даними агентства, кількість проданих місць на рейси між РФ та Сербією зросла приблизно на 50% у перший тиждень березня порівняно з довоєнним рівнем.

Нейтральна позиція Белграда щодо конфлікту означає, що авіаперевізник Air Serbia може обслуговувати Росію, навіть попри те, що авіакомпаніям Європейського Союзу та Росії заборонено літати між двома регіонами. Отже, Сербія відкриває шлях в Європу для росіян, яким інакше довелося б летіти в обхід через Туреччину або Перську затоку.

В Air Serbia повідомили, що як мінімум подвоїли пропускну спроможність до Москви і Санкт-Петербурга з початку війни минулого місяця.

Попри закритий повітряний простір, росіянам не заборонено подорожувати країнами ЄС, якщо вони знайдуть спосіб це зробити. Деякі наземні транспортні сполучення також залишаються відкритими.

Фінська державна залізниця VR, яка здійснює два щоденні зворотні рейси в Санкт-Петербург, заявила, що після вторгнення РФ до України поїзди були майже заповнені, хоча з того часу попит стабілізувався. Близько 70% пасажирів – росіяни.

Міністерство закордонних справ Естонії заявило у четвер, що припинить видавати туристичні візи росіянам доти, доки тривають військові дії. При цьому країна продовжує розглядати заяви, що ґрунтуються на гуманітарних потребах та сімейних зв’язках. Міністр закордонних справ Латвії також заявив, що видача віз буде обмежена гуманітарними міркуваннями.

За словами фахівців ForwardKeys, Сербія перемістилася на четверте місце за трансфером росіян з 12-го раніше і стала домінуючим центром доступу до інших країн Європи. Туреччина займає перше місце у загальному рейтингу, забезпечуючи зв’язок з Грузією, Німеччиною, Великобританією та США, за нею слідують Об’єднані Арабські Емірати та Катар, які використовуються в основному для досягнення пунктів призначення у США та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Відстеження рейсів Air Serbia за допомогою FlightRadar24 показує, що літаки, що прямують до Белграда, прямують із Москви на захід через країни Балтії, щоб уникнути України, а потім повертають на південь над Польщею, Словаччиною та Угорщиною, всі з яких розірвали зв’язки з Росією.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button