Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Генштаб ЗСУ

Українські компанії, які переробляють вторинні метали, готуються різати підбиті російські танки й почали вивчати світовий досвід щодо переробки військової техніки.

«В Україні була завжди складна ситуація з металобрухтом, і за законом, металобрухт є стратегічною сировиною. На жаль, таким чином, у нас трошки його додалося, але ми з ним впораємося і ми його переробимо. Це потрібний для нас продукт», — заявив голова правління «Інтерпайп Втормет» Валентин Макаренко в ефірі ICTV.

Він зазначив, що воєнна техніка — специфічний металобрухт, бо броня є високолегованою сталлю і широко вживатися у великій металургії не буде. Однак є специфічні замовлення, які дозволять переробити і ці елементи.

Макаренко зазначив, що військові трофеї — тобто робоча воєнна техніка — під закон про металобрухт не підпадає. Однак непридатний для використання танк або БТР цілком можна здавати на металобрухт. Українці можуть здавати знайдену техніку. До війни брухт коштував 9 тисяч гривень за тонну (приблизна вага техніки може коливатися від 15 до 45 тонн).

За останніми даними Генштабу ЗСУ, росіяни втратили 444 танки та 1435 бойових броньованих машин. За оцінками незалежних спостерігачів і OSINT-журналістів, такі дані близькі до реальності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button