Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23267 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Офіс президента

На час воєнного стану в Україні запровадять пільгове кредитування для підприємців під 0%, масштабну дерегуляцію та гарантування 100% вкладів громадян — з метою стимулювати економіку.

Як повідомляє пресслужба президента, уряд уже підготував рішення про розширення можливостей кредитування для підприємців на базі програми «5-7-9%».

«Будь-який бізнес зможе отримати кредит під 0% на час воєнного стану плюс один місяць після війни. Далі буде мінімальна ставка – 5%. А загальний обсяг кредиту може бути до 60 мільйонів гривень. Щоб було ширшим коло тих бізнесів, які зможуть скористатися нашою програмою», — заявив Володимир Зеленський.

Також Кабінет міністрів незабаром проголосує за масштабне скорочення регуляцій. Із 600 дозволів і ліцензій для бізнесу, що діють зараз, планують залишити обовʼязковими близько 20. Залишаться лише регуляції, які неможливо скасувати, як, наприклад, поводження з радіоактивними відходами.

«Для абсолютної більшості бізнесів в Україні діятиме декларативний принцип: оголосив про початок діяльності — і вільно працюєш», – зазначив президент.

Також Зеленський заявив, що доручив знайти законодавчу можливість, щоб держава гарантувала 100% вкладів в українських банках: «Увесь депозит. У будь-якому банку нашої держави».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button