Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вранці 19 березня в Києві спостерігається задимлення, датчики якості повітря показують небезпечний рівень – 159 пунктів AQI за норми 50 пунктів.

У КМДА офіційно повідомляють, що небезпеки немає: «Це пов’язано зі зміною погодніх умов, зокрема напрямком вітру. За даними фахівців, якість повітря відповідає нормам. Але просимо не відкривати вікна та не виходити з дому без необхідності».

Радник голови МВС України Вадим Денисенко повідомляє додаткову інформацію. За його даними, зараз догорає сміттєзвалище біля Нових Петрівців, а також є кілька загорянь в околицях Києва. За відсутності вітру ці чинники утворюють задимлення в Києві. На його думку, як тільки вітер з’явиться, якість повітря повернеться до норми.

Також Денисенко додає, що в Чорнобильській зоні, з точки зору пожежної ситуаціі, все спокійно. Радіаційний фон в нормі.

Читайте також: Чи справді в столиці брудне повітря і наскільки можна довіряти неофіційним датчикам?

Об 11:30 19 березня Датчики моніторингу показали, що стан повітря у Києві нормалізувався. Небезпека минула, тому попередні рекомендації скасовуються. Про це розповів керівник управління екології КМДА Олександр Возний.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button