Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23516 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Sasun Bughdaryan / Unsplash

Запасів зерна, олії та базових продуктів, які зараз є на складах в Україні, вистачить ще на 3-5 років, заявив в ефірі телемарафону заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма, повідомляє УНІАН.

«Ми з точки зору продовольства забезпечені зараз і будемо забезпечені в наступному році, тому що запасів пшениці, кукурудзи, соняшникової олії, базових продуктів сьогодні на складах, на елеваторах достатньо на 3-5 років, оскільки завжди ми 70-80% цього продукту експортували. Тому себе ми точно прогодуємо», — зазначив Шурма.

П’ятого березня уряд призупинив експорт з України м’яса, жита, вівса, гречки, цукру й солі. Також обмежено експорт пшениці, кукурудзи, курятини, яєць і соняшникової олії.

Водночас Шурма зауважує, що треба думати про можливість відновити експорт, адже українська економіка потребує також валютних надходжень.

«Ми розробили комплексну програму підтримки посівної, яка в першу чергу передбачає пільгове фінансування аграріїв, для того, щоб вони могли закупити дизельне пальне, посівний матеріал та добрива, щоб провести посівну, яка вже зараз фактично починається», — повідомив заступник голови Офісу президента.

За його словами, наразі мета — зберегти цьогорічний врожай, а наступного року забезпечити врожай щонайменше на рівні 70% від поточного року.

Нацбанк прогнозує, що ціни на продовольство, зокрема на зернові, у світі зростуть щонайменше на 40–50%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button