Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23516 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ілюстративне фото: unsplash

У регіонах України, де тривають активні бойові дії, забезпечення продовольчими товарами здійснюватиметься безоплатно. Про це йдеться в постанові уряду від 20 березня.

Кабінет Міністрів затвердив порядок безоплатної видачі населенню продовольчих товарів та перелік продуктів. Для цього планується закупити і розфасувати продуктів на 10 мільйонів осіб.

Продукти видаватимуть в адміністративно-територіальних одиницях, на території яких надається допомога в межах програми «єПідтримка»: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області та місто Київ.

За даними неурядової гуманітарної організації Mercy Corp, у деяких українських містах запасу їжі вистачить не більше ніж на три-чотири дні. Там зокрема зазначають, що не менше 70% населення Харкова та Сум повністю залежать від гуманітарної допомоги.

Радник з гуманітарного реагування в Україні Стів Гордон, який зараз знаходиться у Харкові, заявив, що «міста потребують як мінімум місячного запасу продовольства, що зберігається на різних складах на випадок, якщо вони потраплять під обстріл».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button