Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Славутицька міська рада

Російські окупанти вторглися в Славутич, захопили міську лікарню та намагаються розігнати мирний мітинг, повідомляє Київська ОВА.

Місцева жителька, яку цитує журналіст Андрій Цаплієнко, повідомила, що бачила танки загарбників, помічені літерою «О», а також солдатів, які увірвались до сусіднього будинку. Заходили, радше за все, з території Білорусі, яка за 12 кілометрів від Славутича. «Можливо, телефоную востаннє. Викидаю свій телефон», — завершила розмову жінка.

Сотні жителів Славутича вийшли на проукраїнський мітинг. Вони зібралися на головній площі, розгорнули великий державний прапор, скандують «Славутич — це Україна», «Слава Україні».

Росіяни відкрили вогонь у повітря, кидають світошумові гранати у натовп.

Але, за словами голови області Олександра Павлюка, жителі не розходяться, навпаки їх стає більше. Люди рушили до захопленої лікарні.

Жителі також звернулися до загарбників з гучномовців доступною тим мовою: «Російський військовий корабель, іди нах.й, ми тебе не кликали. Ваня, повертайся додому».

За останньою інформацією, загарбники викрали мера Славутича Юрія Фомічева. Міська рада у повному складі продовжує роботу. Згодом голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк повідомила, що Фомічев вже на свободі.

«Сьогодні зранку трошки опинився в полоні… Про що були розмови: якщо підтверджується, що тут немає військових, що ми не воюємо в місті, то ми залишаємось працювати самі, жодної окупаційної влади. Єдине, що окупанти привезуть свою гуманітарку. Але то наша справа що з нею робити, ми працюємо зі своїм гуманітарним штабом», — цитує мера Суспільне.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button