Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ед Ширан. Фото: facebook/EdSheeranMusic

Музичні виконавці, в тому числі Ед Ширан і Каміла Кабелло, виступатимуть на заході на підтримку України 29 березня, пише The Guardian. Організатор події порівняв його із Live Aid – заходом, організованим для збору коштів на допомогу постраждалим від голоду в Ефіопії 1984-1985 років.

У концерті, який транслюватиметься у прямому ефірі телеканалів ITV і STV, візьмуть участь Ед Ширан, Найл Роджерс і CHIC, Каміла Кабелло, Manic Street Preachers, Snow Patrol, Емелі Санде та інші. Його організували за два тижні, і це вважається найкоротшим терміном для події такого масштабу.

Співак Том Оделл, до якого звернулись з проханням виступити, сказав: «Я багато разів грав у Києві, тому коли я побачив, як скидаються перші бомби, у мене розірвалося серце. Я одразу ж погодився на виступ».

За словами Гая Фрімана, директора продюсерської компанії Livewire Pictures, коли Оделла покликали, він щойно виступив на благодійному концерті для України в Бухаресті, «він бачив, як українським біженцям допомагали на вокзалі, і хотів зробити більше».

«Кількість компаній, які допомагають, вражає», — сказав Фріман. «Я ніколи не знав нічого подібного. Деякі британські артисти були в США, тому British Airways запропонувала нам безкоштовні рейси, щоб повернути їх назад. Інші надали все від готельних номерів до трансферу».

Кеті Рокліфф, голова одно з відділів ITV, сказала, що телекомпанія відразу ж погодилася на організацію, «адже це правильно».

«Зазвичай кастинг і складання бюджету для таких заходів можуть зайняти місяці, але ми були готові приступити до роботи протягом 24 годин. ITV жертвує весь свій дохід від реклами — близько трьох мільйонів фунтів стерлінгів — від трансляції з восьмої до десятої вечора, і переважна частина вартості квитка 52 фунти стерлінгів —  теж йде на допомогу Україні», — розповіла Рокліфф.

Також на підтримку України були організовані інші концерти, у тому числі один у Новому Орлеані канадського альтернативного рок-гурту Arcade Fire, а інший у Нью-Йорку за участю Лорі Андерсон та Джона Зорна. Звукозаписні компанії, у тому числі Ninja Tune та Sub Pop, а також гурт Belle and Sebastian, пожертвували виручку від продажу музики, а Роберт Дель Найя з Massive Attack зібрав гроші за допомогою продажу художніх репродукцій, випущених обмеженим тиражем.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button